Το χωριό Πιτσίδια

Το χωριό Πιτσίδια, βρίσκεται περίπου 70 χλμ νότια από την πόλη του Ηρακλείου. Εχει 700 περίπου κατοίκους και ανήκουν στην ίδια κοινότητα με τα Μάταλα.

Σε υψόμετρο 80 μ. και σε απόσταση μόλις 1 χλμ από την παραλία του κομμού κάνει το κλίμα να είναι από τα καλύτερα της περιοχής.

Τα Πιτσίδια έχουν παράδοση στην φιλοξενία , καθώς ήταν το πρώτο χωριό στην περιοχή όπου αναπτύχθηκε ο τουρισμός κάνοντας το μέχρι της μέρες μας ένα από τους πιο δημοφιλής προορισμούς κυρίως από οικογένειες.

Τα καθαρά και προσεγμένα καταλύματα καθώς και τα οικογενειακά ταβερνάκια που λειτουργούν στα Πιτσίδια κρατάνε την ποιότητα του επισκέπτη σε υψηλά επίπεδα.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι πολλές οικογένειες επισκεπτών έχουν πλέον φτάσει στην τρίτη γενιά που τα επισκέπτονται και πάρα πολλοί έχουν αγοράσει οικόπεδα και έχουν το δικό τους σπίτι στα Πιτσίδια!

Όλα αυτά και σε συνδυασμό με το ότι η πρόσβαση σε άλλες τοποθεσίες και για άλλες δραστηριότητες είναι πάρα πολλή εύκολη το έχουν αναδείξει ως την καλύτερη επιλογή διακοπών για ξένους και για Έλληνες.

 
Το χωριό Πιτσίδια
Το χωριό Πιτσίδια
Το χωριό Πιτσίδια
Το χωριό Πιτσίδια
Το χωριό Πιτσίδια